Rekruttering av SAP-traineer til Coop - Whydentify Norge
2041
post-template-default,single,single-post,postid-2041,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Rekruttering av SAP-traineer til Coop

Bakgrunn

Høsten 2019 var Coop på jakt etter flinke folk til sitt betydelige in-house SAP-miljø. Det var studenter som skulle bli ferdige sommeren 2020 som var i målgruppen. Det er ingen enkel oppgave, da det kan hende er Norges mest attraktive målgruppe. Dessuten var Coop noe sent ute, da de kom på luften først i slutten av november – lenge etter karrieredagene på skolene. De fleste IT-studenter får jobb enten rett i etterkant av disse – de beste som regel lenge før.

Løsning

Vi lagde en karriereside spesielt tilpasset målgruppen, på en 100 % mobilvennlig plattform via Mojob. I tillegg til at brukergrensesnittet og innholdet var mobiltilpasset var også selve søknadsprosessen mobilvennlig. Det var intet krav om en lang søknad eller utfylling av CV – her var det kun tre enkle spørsmål som var var påkrevd!

Hva gjelder innholdet, så valgte vi å rette fokus mot både hvorfor SAP er et langsiktig klokt valg med tanke på karrieren, men også å rette fokus mot noe mer enn bare teknologi; hva du kan gjøre med teknologien. Å jobbe med SAP betyr nemlig at du kan gjøre mye for å bedre bærekraft, både gjennom mer effektiv transport og reduksjon av matsvinn. Karrieresiden bestod av to ulike filmer, den ene på hele 13 (!) minutter – for å gi rikt med informasjon til de som virkelig er interesserte og engasjerte.

Vi gjennomførte en spredningskampanje i en rekke ulike kanaler, deriblant SnapChat, programmatisk annonsering, Facebook, Instagram og LinkedIn. I tillegg var Coop aktive på karrieredag i januar og i et nettverk for IT-studenter i Oslo.

Resultat

Det kom 46 søkere til stillingen, hvorav hele 29 var kvalifiserte! Coop endte opp med 4 svært godt kvalifiserte og riktige kandidater til sitt nye SAP-miljø, 3 fra NTNU og én fra BI.

Caset kom på shortlist i Magnet Awards 2020.