Bilde eller video; hva er best? - Whydentify Norge
2301
post-template-default,single,single-post,postid-2301,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Bilde eller video; hva er best?

Vi får ofte spørsmål om hva som er best av bilde eller video når man skal publisere sin stillingsannonse på sosiale medier. Tall fra offentlige kilder tyder helt klart på at video gir flere treff. Visse kilder forteller at video gir inntil 2 ganger så mange klikk og 20-30 % så mye engasjement. Det er flere andre fordeler med video, knyttet til hvordan hjernen vår og øyet vårt oppfatter bevegelse, noe du kan lese mer om her.

Vi har sett litt nærmere på egne tall, og for Hydro gjennomførte vi en kampanje der vi kan sammenligne 100 % mellom bilde og video. Vi gjennomførte en rekrutteringskampanje overfor lærlinger, der målgruppen og budsjettet var helt likt – eneste forskjellen på de to løpene var altså om det var en video eller et statisk bilde i annonsen.

Tallene viser at det i snitt var en økning i CTR (klikkrate) på 155 %. Den største forskjellen var på 203 %, den laveste på 130 % – uten at vi har noen god forklaring på hvorfor ungdom i Holmestrand liker video noe mindre bra enn ungdom i Sunndal.

Tallene viser dog klart at video gir flere klikk. Derfor er det ofte lønnsomt å investere litt av spendingen i en video.

155

Prosentvis økning i klikkrate