Skråblikk på stillingsannonser - Whydentify Norge
2592
post-template-default,single,single-post,postid-2592,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Skråblikk på stillingsannonser

Vi har tillatt oss å kaste et lite skråblikk på stillingsannonser ute på Finn.no. Dette er dels for underholdningsverdien, men også for å bevisstgjøre alle lesere om viktigheten av å skrive gode stillingsannonser.

Å få tak i flinke folk er sannsynligvis avgjørende for din virksomhets suksess, og derfor er det viktig å skrive så gode stillingsannonser om mulig. Det krever både teoretisk kunnskap og praktisk erfaring, samt tilstrekkelig tid til å sette seg ned og tenke på hva man ønsker å formidle og hvordan man kan skille seg ut fra andre.

24857

Antall stillingsannonser på FINN.no en tilfeldig dag i mars 2021

Brenner du for ditten eller datten?

Det er i skrivende stund 1774 stillinger på FINN.no som søker etter noen som brenner for noe. Det er 1774 for mange, som du kan lese om her.

En artig variant kan du se til høyre, der Oslo kommune søker etter noen som brenner for brannsikkerhet. Vi antar det er et artig ordspill, en dad-joke par excellence!

Vi blir overrasket om alle de som søker etter kandidater som brenner for kundeservice treffer blink, mens det er større håp for virksomheten som søker etter en som brenner for ungt utenforskap. De kan faktisk ha en sjanse!

Glimt i øyet

Det er 238 stillingsannonser som er ute etter noen med glimt i øyet. Det er jo i grunn forståelig når man skal være selger, eller i det minste ha mye kundekontakt.

Men hvorfor i alle dager trenger du glimt i øyet når du skal være rørlegger eller industrimekaniker (som i eksempelet til høyre)? La gå; du ønsker et trivelig arbeidsmiljø, men hvor viktig er det med glimt i øyet når du skal jobbe med trykktesting, bolteforspenning og hydrojetting?!

Regler, schmegler

Til sist vil vi trekke frem et helt herlig eksempel på hvordan man kan få frem personlighet i en stillingsannonse. Denne ble sendt rundt på sosiale medier for kort tid siden, for en BPA i Finnmark.

Å si at man må kunne kjøre bil og at førerkort er et pluss, er bare helt fornøyelig. Man skjønner umiddelbart at dette er en person med mye humor og varme.