Ukens skråblikk på stillingsannonser - Whydentify Norge
2702
post-template-default,single,single-post,postid-2702,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Ukens skråblikk på stillingsannonser

Det er fredag denne uken også, og tradisjonen tro flesker vi til med et skråblikk på stillingsannonser.

Igjen er det litt for underholdningens skyld, men mest for å vie stillingsannonsen sårt tiltrengt oppmerksomhet. Vi mener gode stillingsannonser er viktige, og ønsker å belyse det vi mener kan forbedres.

Greenwashing, sa du?
Bærekraft er stadig viktigere, og det er er positivt å se antallet stillinger viet fagområdet! Men spørsmålet er om noen strør om seg med begrepet uten egentlig å ha så mye å fare med, såkalt greenwashing.

En bank som driver med forbrukslån har lagt til ordet bærekraft i parentes etter en lang rekke andre områder de mener er viktig (se til høyre). Jeg får en liten anelse om at man bare har lagt det til fordi det er i tiden, ikke fordi det egentlig er så viktig. Litt bullshit-bingo? Det er synd for de som virkelig satser på bærekraft.

662

Antall stillinger ute på FINN.no med ordet bærekraft i seg

Vil oppfatningen av et godt arbeidsmiljø være likt for disse to tror du?

Godt arbeidsmiljø, hva er nå det?
Det er for tiden ikke mindre enn 7165 stillinger på FINN.no som sier at de tilbyr et godt arbeidsmiljø. Ytterligere 1024 har et trivelig arbeidsmiljø.

Det er jo naturligvis viktig å ha et godt arbeidsmiljø, men uten noen videre beskrivelse av hva som kjennetegner arbeidsmiljøet blir det klin kokos umulig å vite om det er godt for akkurat meg!

Noen liker struktur, andre liker at det flyter litt. Noen liker humor på jobben, andre kan ikke fordra at radioen står på mens andre igjen foretrekker en formell tone.

Beskriv gjerne hva som preger arbeidsmiljøet ditt, så kan kandidatene selv vurdere om de synes det er godt/trivelig for dem.

Ikke alltid så mye som skal til
Skråblikket avsluttes med en liten perle av en stillingsannonse, midt blant en lang rekke ganske så triste. Det er 592 stillinger for elektrikere i landet akkurat nå, og de aller fleste skriver at de søker, hold deg fast, elektriker! Fair enough det for så vidt, men problemet er at de aller fleste ikke skriver noe som helst annet enn at de søker en elektriker. Da blir det vanskelig å velge mellom din stilling og de 591 andre stillingene.

Herlig derfor med dette eksempelet fra Spider i Haneseth-gruppen, som gjør en liten innsats for å skille seg ut. Liten, men vellykket, antar jeg.

Spider