Skråblikk på stillingsannonser uke 16 - Whydentify Norge
2776
post-template-default,single,single-post,postid-2776,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Skråblikk på stillingsannonser uke 16

Med håp om å inspirere til gode stillingsannonser tar vi nok et skråblikk!

Er du i tvil, så bruk liten bokstav

Vi skal begynne dette skråblikket med å se på en styggedom når det kommer til rettskriving, nemlig store bokstaver i titler. Det er fy fy på norsk, bare les rådene fra Språkrådet her.

Til høyre har du et knippe eksempler hentet fra FINN, der man bruker stor bokstav på stillingstittelen. Vi får håpe Lærerstillingen (sic!) ikke er i norsk.

Bruker man stor bokstav fordi man tror det gir stillingen litt ekstra status? Eller er det kanskje ren uvitenhet? Det “artigste” eksempelet til høyre er jo stillingen som Kunderådgiver (greit, siden det er på starten av setningen) der områdene man skal jobbe med plutselig har store bokstaver, som om Fakturering plutselig har blitt et egennavn.

Tall og tull

Et annet eksempel er dette her, fra en større aktør innen cruisetrafik. Leser man denne stillingen slik fanden leser bibelen (noe vi naturligvis gjør), skal de altså ha én kokker?!

Ok, så legger vi godvilja til og skjønner at de er på jakt etter førstekokker, eller soussjef som det heter. Men hvorfor skrive ordenstallet 1. i stedet for første?

A propos kokker så tar jo den under kaka. Versaler i stillingstittelen og så stor forbokstav på fagområder som absolutt ikke skal ha det.

Kudos

Det er en del feil der ute, men æres de som æres bør. Det er overraskende få som bruker stor bokstav i stillingstitler, foruten de som “smykker” seg med engelske titler da.

Dette eksempelet fra MECA er faktisk litt imponerende. De begynner med stor bokstav da det er starten på en setning, men klarer faktisk å bruke liten bokstav etter skråstreken. Mange hadde nok falt for fristelsen av å likestille stillingene og dermed bruke stor bokstav på begge. Applaus!