I rekruttering kan en podcast være et godt virkemiddel

Når du skal profilere deg som en attraktiv arbeidsgiver kan et faglig relevant tema være en god vinkling. Da trenger du ofte et format som gir deg tid og rom – langt ut over det en stillingsannonse tillater.

I rekrutteringen av lærere til Bærum kommune har vi i flere år «varmet opp» målgruppen i forkant av rekrutteringskampanjene. Gjennom innholdsmarkedsføring i form av filmer og artikler har vi fremmet kommunens og lærernes syn på alt fra fagfornyelsen til digitalisering og hvordan lærere tas i mot på en god måte.

I 2022 var det dags for å legge til et nytt element, nemlig en podcast. Vi samlet to lærere og lot dem diskutere sin hverdag og hvordan Bærum kommune legger til rette for at både lærere og elever skal få så mye ut av ressursene som mulig.

Svaret på spørsmålet i headingen er forresten ja. Klikkraten på annonsene på Facebook og Instagram for episoden var på 1,1 % hvilket er godt over snittet. Antall lyttere på episoden ble godt over 200. At over 200 potensielle lærere har brukt flere minutter på å lære mer om bærumsskolen er et fabelaktig utgangspunkt for en rekrutteringskampanje.

Sjekk ut alle våre podcast-episoder her.

Ta en prat?

Er du nysgjerrig på hvem vi er, hva vi gjør eller hvordan vi kan hjelpe deg?
Kanskje vil du bare ta en uformell prat over en kaffe? Du er velkommen til å ta kontakt. Send oss en melding, så hører du fra oss.